January 9, 2009

Szem nem marad szárazon

Jaj, szegény palesztinok, mert hogy megölik őket a rohadt zsidók, és fúj-fúj!

Kaptam egy ilyen nem kissé undorító körlevelet, amitől annyira ideges lettem, hogy most muszály volt kiblogolnom. Így szól a hangzatos levél:

"A december 27. óta tartó Gázai harcokban már több száz ártatlan palesztin vesztette életét, illetve ezernél is többen segítségre várva fekszenek a kórházakban. Gyújtsunk gyertyát emlékükre, álljunk ki a népirtás, a háború, az öldöklés és az agresszió ellen. A Nyugat számos országához, nagyvárosaihoz hasonlóan a magyarországi palesztin közösség szervezésében január 10-én(szombaton) délután két órától tiltakozó demonstrációt tartunk Budapesten az Oktogonnál. Kérem Önöket, jelenlétükkel biztosítsák támogatásukat a palesztin nép irányában és felháborodásukat a közvélemény felé. Kérem, hogy a nem ordas eszméket valló csendes többséget képviselve jelenjenek meg a Magyar Palesztin Közösség demonstrációján."

Hát akkor én ordas eszméket vallok, bazmeg!
Na, jó, egyébként én tényleg eléggé cionista vagyok, tehát ilyeneket olvasva könnyen rám jön az ötperc. Tekintettel arra, hogy az araboknak százezerszer akkora területük van, mint Izrael, én személy szerint kurvára nem értem, miért fáj annyira a foguk erre a zsebkendőnyi földdarabra. Vagy mondjuk, miért nem fogadják be a csóró palesztin menekülteket, ha már annyira szeretik őket?!

De most tekintsünk el attól, hogy én ilyen eltévelyedett lélek vagyok, és koncentráljunk arra, hogy a személyemtől teljesen függetlenül mekkora álszent szar ez az egész. Mert hát igazából az a kis bibi van, hogy megint ők kezdték! Mint egyébként 1948 óta mindig. Már aznap, amikor Izraelt megalapították, érvényben volt a megsemmisítésére szóló direktíva, és ez a helyzet azóta sem változott. Az volt a diplomácia legnagyobb sikere, hogy a Fatah-al, meg a környező országok némelyikével sikerült elismertetni Izraelt. De most, hogy Hamasz-uralom van - meg Hezbollah-uralom, meg Ahmadinedzsad-uralom - ez az örömteli fejlemény már nem annyira aktuális. És akkor mutatják a képeket a halott gyerekekről, bazmeg, ami egyébként a legundorítóbb az egészben! Az nyílván ultragáz, hogy gyerekek halnak meg, csak hát ennek megakadályozására van egy nagyon egyszerű recept: nem kéne működő óvodákban és kórházakban hadianyagot tárolni! Meg úgy egyáltalán, nem kéne a civileket élő pajzsnak használni. Ennyi a képlet. És ez mindent el is árul a hősies felszabadítók erkölcsi érzékéről.

Hát igen, a mélymagyarok, azok tutira ott lesznek, hogy biztosítsák a szükséges felháborodást. Ezzel a szöveggel telibe találtak a tisztelt szervezők. Ezt nálunk nagyon kajálják. Feltehetőleg elég kevés haj lesz a résztvevők egy tekintélyes hányadának a fejbőrén, és még kevesebb agysejt alatta. Na, mindegy!

A lényeg:
Ha az arabok letennék a fegyvert, nem lenne többé háború...
Ha a zsidók letennék a fegyvert, nem lenne többé Izrael!

Ez most egy ilyen divat, hogy egyoldalúan támadni kell Izraelt. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy az ember az igazságérzet és a lelkiismeretesség benyomását keltse a világban. Vagy ezt a dumát nyomod, vagy semmit. Nem véletlen, hogy Chávez elnök is kijátszotta ezt a kártyát. Ez olyan, mint ahogy itthon is csak egyoldalú kormányellenes fröcsögéssel lehet virítani, de ebbe most már tényleg ne menjünk bele.

Na, de most Gandhinak egy mondása jut az eszembe: "Attól még, hogy senki nem ismeri föl az igazságot, az nem válik tévedéssé!"
Ezen érdemes agyalni.

Hogy ki is akarja igazán a békét, arról az is sokat elmond, hogy Izraelben most ezrek tüntettek, tüntetnek a kormányuk ellen. Nagyon kíváncsi lennék, hogy a világtörténelem során összesen hány muzulmán tüntetett a Hamasz ellen?

Tippelek! Legyen mondjuk, tíz. Vagy most sokat mondtam?

Na, de most ne legyen igazam! Örülnék, ha nem lenne igazam...

No comments: