April 16, 2010

Index's bullshit

.
Ezt a cikket kaptam a levlistán. A levél küldője a szövegből kiragadott "utópisztikus-kommunistának tekinthető humanisták" szószerkezettel, meg egy szmájlival kommentálta a helyzetet.

Én először is azt jegyezném meg, hogy a kommunizmus, az jó! A kommunizmus egy nagyszerű, óriási eszmeáramlat, amelynek számtalan válfaja létezik és vitatkozik a többivel. Kommunistának lenni teljes mértékben vállalható dolog. Ettől függetlenül a Humanista Mozgalom tagjai szigorúan elutasítják ezt a jelzőt. Ehhez joguk van, hiszen a Humanista Párt programjában sehol nem szerepel a magántulajdon eltörlése. Még csak nem is céloznak arra, hogy bármi ilyesmit szeretnének.

Legjobb tudomásom szerint a humanisták többnyire elfogadják azt a rendkívül divatos posztmodern álláspontot, hogy az izmusok ideje lejárt, és ma már egyáltalán nincs is olyan, hogy jobb, meg bal. Ezzel nyílván nagyon könnyű egyet érteni, ha az ember csak egy röpke pillantást vet hazánk két "nagy" pártjára. (Az egyik időközben elég kicsi lett.) Én azonban mégsem tudom semmilyen körülmények között elfogadni. Talán még akkor sem, ha bedobok két Cataflamot vodkával és szívok rá egy kis hasist. A kommunizmus ideje soha nem fog lejárni. Ez egy örökzöld dallam. A kommunizmus, az jó!

Az Index cikke pedig szokványosan szar. Nem lettem okosabb tőle. Ez valószínűleg azért van, mert az indexesek annyira hihetetlenül, elképzelhetetlenül, felmérhetetlenül bölcsek és szellemesek, hogy azt én nem vagyok képes a lumpenproletár lelkemmel felfogni. Remekül hozták a szokásos cinikus, flegma és a nyárspolgári izlést minden szempontból kielégítő tartalmat+formát... Hogy a derék magyar nyárspolgár ismét nagyon tájékozott és széles látókörű csávónak érezhesse magát, hiszen ő Indexet is olvas, nem csak Kurucinfót. Még a kötelező MSZP-fikázás is megvolt.

A kommunistázás azért nem érte el az ingerküszöbömet, mert ezt minden létező újság és hírportál papagájként súlykolja, természetesen mindig kínosan ügyelve arra, hogy a nagyérdemű olvasónak maximálisan átjöjjön, mennyire mellékes, porba fingó és szánalomra méltó kis fikadarab ez a Humanista Párt nevű képződmény. Nyílván ők is csak azért fecsérelik ránk a szót, hogy ezzel is bizonyítsák, mennyire tájékozottak.

Puszilok mindenkit! Éltessétek ti is Nagy Szent Viktor nemzetvezető urunkat, hiszen ő annyira okos és szép! Nehogy aztán kiderüljön, hogy valaki hátráltatja itt a változást és a remény diadalát, mert a végén még megkapja a magáét Don Pintér belügyminiszter úrtól. Éljen hát a centrális politikai erőtér!

No comments: