June 13, 2011

Allah sez kill the bahá'ís?

"Ha a te urad úgy akarta volna, akkor mindenki hívő lett volna, aki csak a földön van. Vajon kényszeríteni akarod az embereket arra, hogy higyjenek?"
10. szúra 99. vers
Egy békés, erőszakmentes világvallás tűzzel és vassal való irtása a harmadik évezred hajnalán végül is teljesen érthető! Az lehet, hogy békések és erőszakmentesek, de mégis hihetetlenül veszedelmesek... Mármint egy iszlám köztársaság szempontjából! Ezek az aljas brigantik ugyanis olyan mocskos, dekadens, perverz nyugati téveszmékben hisznek, mint pl a nők egyenjogúsága!

Ez már önmagában feljogosítja az igaz hittől kangörcsös igazhitűt arra, hogy minden bahá'it a fal mellé állítson! Na, de ez még hagyján! Ezek a fattyak még azt is követelni merészelik, hogy legyen vallásszabadság!

Micsoda?! Hogy a Koránon kívül valami másban is lehessen hinni?! Na, de most aztán! Ja, hogy ez a Koránban is benne van? Na, bekussolsz, bazmeg! Mit képzelsz te magadról, hogy főpapoknak magyarázod a Koránt?!

A bahá'iok egész egyszerűen olyan szinten jobb fejek, mint a társadalom vállán pöffeszkedő gőgös, pökhendi, önelégült, gyűlölködő, arrogáns, álszent és legfőképpen végtelenül kritikátlan siíta papság, hogy a létezésük már önmagában veszélyezteti az elbaszott, degenerált teokráciájuk legitimitását. Ezért az iszlám köztársaság érthető módon mindent megtesz azért, hogy a bahá'í állampolgárok életét minél inkább pokollá tegye.

Ha bahá'í vagy Iránban...
  • Az iskolában rendszeresen megaláznak és zaklatnak a tanárok és a diákok egyaránt
  • Ha az iskolát valahogy túlélted, nem járhatsz egyetemre
  • Valamint a munkahelyek jelentős részét biztosító állami vállalatokhoz sem vesznek föl
  • Önálló vállalkozásba sem kezdhetsz a gazdaságnak 15 különböző területén
  • Semmilyen módon nem oszthatod meg másokkal a hitedet
Vagyis a bahá'í hit gyakorlatilag be van tiltva. Legfeljebb magadban, gondolatban lehetsz bahá'í. Végül is az is valami! A gondolatbűnözést sajnos még ez a nagyszerű iszlám állam sem tudja megfékezni. De ha mondjuk, bahá'í könyveket találnak nálad, akkor már beszoptad.

A babá'iok helyzete egyedül a késői Pahlavi-rendszer idején volt egy kicsivel jobb ennél. (Persze, még akkor sem volt kimondottan jó.) Meg egy kicsit talán olyankor is lazul a hurok, amikor éppen nem a hardcore iszlámnácik, hanem a mérsékelt iszlámnácik kezében van a hatalom. (Momentán az előbbiek kezében van.)

A dolognak alapvetően két oldala van. Egyrészt a bahá'iok túlságosan jófejek, másrészt a siíta papok túlságosan faszfejek. A keresztények és a zoroasztriánusok rövid pórázon ugyan, de mégis gyakorolhatják a vallásukat. Ezek ma már nem annyira veszélyesen jófejek. De még ők sem szerezhetnek maguknak új híveket.

Viszont ha már térítésről van szó, akkor a bahá'iok üldözése ebből a szempontból már némileg problematikus. Őnekik éppenséggel a saját vallásuk tiltja meg, hogy egy embert a meglévő hitéből kitérítsenek. Meg még azt is kimondja, hogy muszály betartani az adott ország törvényeit, bárhol is éljenek. Ez is egy parancsolat.

Ennek ellenére mégis több, mint háromszázezer bahá'í van az országban...

No comments: