January 18, 2011

Business is Business

A 'WestBalkán' név mindig is egyet jelentett a magyar buli-ipar legundorítóbb, színtisztán maffiózó vonásaival: lehúzás, tömegben fuldoklás, rongyrázás, majomkodás, agymosás, tahó biztonsági őrök, és persze, legfőképpen az igénytelen szar zene. Lehetőleg minél hangosabban. Egyszerűen benne van a név hangzásában minden, ami maffia.

Természetesen tudok róla, hogy az összes többi hely is a maffia kezében van, mint ahogy arról is tudok, hogy a Föld gömbölyű. A WestBalkán viszont olyan a buliztatóiparban, mint a Nike a cipőiparban. Minden számottevő hely szar, de az embereknek előbb-utóbb mégis szemet szúr a leggátlástalanabb, legtöbb profitot bezsebelő cég viselkedése.

Ma már rég nem az E-klub a menő. A Bank Dance Hall helyén is retródiszkó áll. Nem is tudom, hogy a mai fiataloknak még mondanak-e bármit is ezek a nevek. Az én korosztályomnak még ez volt a zsinórmérték szarság terén. Mint ahogy a másodpercre azt mondtuk, hogy az a céziumnak mittudoménhány rezgése, úgy a szarra is azt mondtuk, hogy az olyan, mint az E-klub vagy a Bank.

Ez ma már nincs így. Ma már a WestBalkán az igazi seggriszálós place. Már a neve is annyira cool, hogy azon nyomban leszopod magad! "Jaj, úgy uncsizom, basszus, dzsalljunk már át a WestBalkánba! Ott mindig vannak helyes pasik, akikkel lehet ismizni!" - ez a mai háttérzörej.

Én személy szerint akkor lőttem be, hogy miről is van szó, amikor azt láttam, hogy taxival érkeznek a vendégek este 8 körül. Még a finnyás izraeli turista is metróval és villamossal jár, mert egyszerűen tudja, hogy ezek 5 percenként járnak és a taxisok meg kivétel nélkül lehúzzák, de azért WestBalkán vendégei mégis taxival érkeznek, mert a metró, az bazmeg, derogál! De ez még több évvel ezelőtt volt, amikor még a Corvin mozi mögött volt a hely. Nem volt háromezer ember. Azóta már nyílván a plebs is rákapott az ízére. Én viszont akkor voltam ott először és utoljára. Egyetlen pozitívuma az volt, hogy a nagy teremben számtalan női kebel szépségét tudtam szemügyre venni.

Igazából egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy meg fog szűnni ez a lokál. Na, de most viccen kívül: Kit érdekel 3 fiatal lány élete? Talán a maffiát? Vagy a tenyerükből élő politikusokat? (A Föld ugyebár továbbra is gömbölyű...) Ne viccelődjünk már! Egyszerűen átköltöztetik majd egy másik, hasonlóan szar helyre. A hatóságoknak talán odadobnak valami n-edrangú csicskát, hogy az vigye a balhét. Így mennek a dolgok az alvilág többi üzletágában is. Időnként van egy kis botrány, meghal egy-két civil. Túl sok a HIV-pozitív örömlány, túl sok mosópor megy a speedbe. Ez be van kalkulálva. Ilyenkor be kell áldozni egy-két gyalogot, meg némi cuccost, hogy a nép egyszerű fia megnyugodjon.

Na, de most talán egy egy-két keresztény-nemzeti húrt is megpendítettem, úgyhogy lássuk a nekik tetsző alternatívát...

Nagy Szent Viktor vezérünk hamarosan alászáll az égből. Alászáll az ő sóvárgó népéhez, hogy feltámassza a három tinilányt. Ezután egy pillanatot sem múlasztva rögtön felkapja nagy vasvilláját, hogy a bulizás frontján is rendet tegyen vele. Ennek a csodálatos ember(feletti lény)nek azonban sokezer fiatal híve is van, akikről én nagyon szeretném tudni, hogy a rendrakás akciótervére miként bólogatnak majd. Tisztában vagyok vele, hogy ebben az országban a fiatalok sokkal reakciósabbak, mint az idősek, de azért bulizni és baszni a reakciós fiatal is szeret, tehát az ügyet nem ártana mégis továbbgondolni.

Ha ugyanis Kedves Vezetőnk rendet tesz buli-fronton, akkor nem csak a WestBalkánt, hanem az összes többi helyet is bezárják. A végén persze, marad egy-két nagy fideszközeli diszkólánc, ahol szigorú ellenőrzés alatt szórakozhat majd a lázas ifjúság, mint a boldog békeidőkben. Csak egy kicsit drágábban. Na, de nem ám akármilyen elvadult, dekadens nyugati zenére, hanem bizony rendes, tisztességes keresztény muzsikára! Demjén, Ákos, Edda, Kormorán, ezek mehetnek. Ezek az arcok már bizonyítottak a népköztársaságban. Helyes értékrendre nevelik majd veszélyeztetett gyermekeinket. Természetesen csak péntekenként, héttől tízig! Szombat, az nem jó, hiszen másnap reggel mise...

Aki pedig nem fér be sehová, az menjen szépen haza és olvasson Jókait!

No comments: