January 10, 2012

Urgent call for unity

Egyszerre vannak jó dolgok és szar dolgok. Az a baj, hogy a szar mindig jobban látszik...

Már a WiFi-átnevezős kampány után felébredt bennem a gyanú, hogy a Millában valami nagyon nincs rendben, és ez a gyanúm azóta megerősödött! Habár Juhász Péter személye és az LMP-képviselők kitiltása eddig sem túl sok jót sejtetett, viszont azóta egy kicsit bedurvult a helyzet, úgyhogy a köcsögség valamivel látványosabb.

Például a február 2-i tüntetéstől mi a fasznak kellett elhatárolódni? Vagy a Hírszerző hazudik? Természetesen a Hírszerző minden, csak nem szent, de azért az egyik cikkük mindenesetre elgondolkodtató:


Én most már tényleg nagyon utálom Gyurcsányt, az MSZP-t pedig még inkább, viszont még mindig elég sokan vannak, akik ezt nem így érzik! Ergo mindkét entitás képviseli a népakarat egy részét. Vagyis az, hogy nem vagyunk hajlandóak tárgyalni velük, kurvára nem demokratikus! Ezt végül is az LMP mára nagyon bölcsen belátta, és ez mindenképpen jó.

Csigó írása viszont szar. Hogy a főgonosz szavaival éljek: Nem kicsit, nagyon! Egyrészt a nyelvezete nagyon gáz, de igazából a strukturúja is. A nyelvezete azért, mert kétszázszorosan összetett mondatok vannak benne, meg latin szavak ott, ahol kurvára nem kéne, meg értelmetlen szókapcsolatok, meg minden tagmondatban tízszer az, hogy civil. A struktúrája meg azért, mert a legvégére tette a lényeget, az elején pedig meglehetősen pökhendi módon elküld mindenkit az anyjába. Még TGM-et is. A végén persze, kiderül, hogy miről van szó, és hogy az nem feltétlenül hülyeség, de ahhoz át kell olvasni az elejét, ami tényleg kurva szar.

Na, jó! Kérdéseket teszek föl inkább...

Például miért nem használhatjuk a "demokratikus ellenzék" fogalmát? Meg azt sem, hogy "ellenzéki kerekasztal"? Nagyon nem tiszta! Leírja, bazmeg, nagy elánnal, hogy most a programalkotás ideje van, de akkor mégis hol a faszomba alkossunk programot, ha nem a kerekasztalnál? Elvileg az éppen arra való, hogy a pártok, civilek, meg mindenki összeüljön megtárgyalni a frankót...

Meg ezt így kijelenteni, hogy nincs is demokratikus ellenzék, hát baszkikám, ez milyen már? Már elnézést a kifejezésért, de ez egyszerűen nettó köcsögség! Ebből a szar dumából a kevésbé megacivil állampolgárnak mindössze annyi jött le, hogy a Milla vezetése önelégült, pökhendi faszfejekből áll! Elsőre nekem is ez jött le. És nem azért, mert még mindig gyurcsányfan vagyok, bazmeg, kurvára nem vagyok az! Utálom, mint a szart!

Csak éppen kibaszottul elegem van már ebből az egész paranoiás, egocentrikus faszverésből! De komolyan! El nem tudom mondani, hogy mennyire elegem van belőle!

És ennek tudod, mi lesz a vége? Az, hogy a végén tényleg az lesz, amit ez a faszkalap szociológus megjósól! Hogy miközben a civilek durcáskodnak és kiáltványokat írogatnak, meg debil videókat posztolnak, addig az okos, ügyes, ravasz Gyurcsányka és az ő kis csapata szépen lenyúlja az egész ellenzéket! Ez lesz!

Ennyit ér az a kibaszott nagy civil öntudat!

No comments: