October 25, 2008

Álmodik a nyomor

Vona Gábor sez: "Ha majd az iráni forradalmi gárda tagjai cirkálnak a fővárosban, megnézem, ki meri letépkedni a plakátjainkat!"

Ez azér megüt egy szintet lolság terén!

Még a híradóban is bemondták, úgyhogy tudunk róla. A híradó ezzel szintén megütött egy szintet, még ha nem is éppen lolság terén. Nem értem, hogy egy ilyen beszólásból mitől lehet komoly hír? Ezen kívül sok sok más dolgot sem értek nagyszerű nemzetünk médiájának viselkedésében úgyhogy ezen a szálon most ne menjünk tovább.

Ez a Gáborunk egyszerűen annyira bájosan infantilis, hogy legszívesebben megsímogatnám azt a buksi fejecskéjét. Frusztrált kisiskolás éveimet juttatja eszembe, amikor még én akartam lenni a terminátor.

A hír egyébként az volt, hogy választási megfigyelőket fog kérni Iránból a Gáborunk.

Hogy egy NATO tagállamban az egész szövetség által közellenségnek tekintett ország hadserege milyen módon töltheti be a választási megfigyelő szerepét, az számomra még nem egészen tiszta a nemzetközi jogok szempontjából. Ez nyílván azért van, mert nem vagyok elég tájékozott.

Valószínűleg a gárdák iránti olthatatlan szerelmének a hevülete engedte figyelmen kívül hagyni azt az aprócska tényt, hogy a 'Forradalmi Gárda' megnevezés az Iráni Iszlám Köztársaság haderejének összességét illeti. Ebben az országban ugyanis permanens forradalom van a hetvenes évek óta. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy "őrök tanácsának" nevezett bennfentes szervezet dönti el meglehetősen kötetlenül, hogy ki indulhat a választásokon. Az iszlám köztársaság alkotmánya ugyanis nem holmi felvilágosodásnak nevezett ócska hitetlen téveszméken, hanem nyílván az iszlám szokásjogon alapul. Ez a szokásjog egyébként többek közt a házasságtörő feleségek halálra kövezését tekinti abszolut korrekt eljárásnak a nagy becsben tartott közerkölcsök helyreállítására...

Igazából tökmindegy, hogy mi is ez a forradalmi gárda! Szóval ha egy maroknyi baseball-ütős kamaszból állna, akik Wizzairrel repülnek ide egy londoni gettóból, akkor sem tudnám elképzelni, hogy jogukban álljon bármilyen eljárást foganatosítani egy magyar állampolgárral szemben. Meg mondjuk, baseball-ütős kamaszból itthon is találnak eleget, szóval ehhez nem értem, minek kell Uncle Mahmoud hathatós segítsége.

No comments: