October 23, 2008

Politika

Azt hiszem, én nem nagyon értek a politikához. Vagy legalábbis a hazai politikához biztosan nem értek. Például amikor anyámmal kimentünk az egyébként halálosan unalmas Chartás rendezvényre, akkor ott egész végig teli torokból éltettem a miniszterelnököt. (Ezt utólag végül is úgy értelmeztem, hogy a feeling kedvéért csináltam.) Ellenben amikor arról olvasok különféle blogbejegyzéseket, hogy hogyan próbálta meg lenyúlni a 'Tarka Magyar' felvonulást - ami egyébként szintén halálosan unalmas volt, szóval 1-0 a náciknak - akkor igazából teljes mértékben egyet értettem azzal az állásponttal, hogy ez egy undorító húzás volt egy undorító embertől. Meg általában véve amikor nagyon szimpatikus emberek kritizálják a kormányfőt, akkor nagyon könnyen egyet tudok velük érteni. De aztán hirtelen ismét rámjön az ötperc, és megint nagy Gyurcsány-rajongóvá változom. Nem jó dolog ez. Nem túl egészséges.

Mondjuk, a jobboldalt igazából mindentől függetlenül utálom. Ez mégis egy biztos pont az életemben. Tehát akármekkora féreg legyen is a miniszterelnökünk, azt , hogy rosszabb lenne, mint Szent Viktor vezérünk. Ezeknek a furcsa kormánypárti pillanataimnak is leginkább az szokott lenni az oka, hogy valamilyen jobboldali figura vagy formáció éppen kivillantja a foga fehérjét. Ám ahogy kilépek a gyűlöletnek és a félelemnek ebből a vészterhes közegéből, úgy a kormányfő iránti lojalitásom is viszonylag gyorsan szertefoszlik.

Azt hiszem, az lesz a leginkább célravezető, ha minden kérdésben a Humanista Párt álláspontját követem. Ez a kijelentés most nyílván eléggé szektásnak tűnik, de a Humanista Párt elnökét személyesen is viszonylag jól ismerem, mivel már három éve tagja vagyok a mozgalomnak, így tehát elég sokszor volt alkalmam találkozni vele. Ő egy komoly srác. Amit ő mond, az mindenképpen megalapozott. Tudom róla, hogy hihetetlen alapossággal utánanéz minden kérdésnek minden lehetséges szemszögből, és általában az ővele ellenkező vélemények forrását is meg szokta jelölni és le szokta vezetni, hogy az őszerinte miért nem elfogadható. Másrészt viszont azt is tudom róla, hogy kurva jó arc. Mert jó arc. Empirikus megfigyeléseimnek az az indukció és dedukció útján észlelt eredménye áll fenn, hogy Várady Tibor egy nagyon király arc. Punktum. Bad Religion koncerten is ott volt, úgyhogy jó arc. A Bad Religion pedig minden erkölcsös, jóérzésű és józan gondolkodású polgártársunk számára nyílvánvalóan hihetetlenül és ugyanakkor kurvára fasza.

No comments: