October 17, 2011

Werbung

A német reklámok egy része olyan mérhetetlenül ostoba, hogy az minden kétségen felül meggyőzött az ostoba magyar reklámok eredetéről. Még ha maga a reklám Magyarországon készült és magyar rendező terméke, a rendező mentalitását befolyásoló kulturális hatások akkor is mindenképpen német eredetűek.

Az egyik buszon pl egy fürdőszobai felszereléseket áruló cégnek az volt a szlogenje, hogy "Zufriedene Kunden dank Spitzenqualität!"

Vagyis: "Megelégedett ügyfelek a csúcsminőségnek köszönhetően". A kreatív, alkotó intellektus egész egyszerűen olyan erővel sugárzik felénk, hogy már szemlélőként is szinte Andy Warholnak érezhetjük magunkat!

A szar reklámok megbízható szállítója a Verkehrsverbund Stuttgart, vagyis a BKV itteni megfelelője, közkeletűbb nevén VVS (azaz fau-fau-esz).

Az egyik plakátjukon egy középkorú hölgynek éppen egy hatalmas rákot szolgál föl egy elegáns pincér, bal felső sarokban pedig narancssárga felirat tudatja velünk, hogy mindezt az új bérlet megvásárlásának köszönhetően engedheti meg magának. (Kis hazánkban az úgyszintén német eredetű Aldi hasonló színvonalú reklámkampánnyal próbál meggyőzni arról, hogy végső soron több pénzünk lesz, ha annak egy részét a boltjaikban elköltjük.)

De a másik, az még durvább! Fehér hálóinges hölgy üdvözült mosollyal ölel magához egy fürdőlepedőbe bugyolált okostelefont. És a felirat: "Végre itt van! A VVS-alkalmazás!"

Tehát ez azér durva. Ehhez egy kellőképpen beteg lelkű, frusztrált, agyhalott és fekalomán reklámmenedzsernek kell lenni, hogy valaki ezt így kitalálja és meg is valósítsa. Meg még rengeteg másik frusztrált, agyhalott és fekalomán stuttgarti lakosra is szükség van, akiknek ez a reklám valamilyen okból kifolyólag tetszik...

No comments: