October 17, 2011

Who goes Nazi?

A téma forrása: harpers.org

Ákosom:
Nem biztos hogy ez a jó megoldás, de erre jutottam. Ha van jobb ötleted nyugodtan oszd meg velem...
Mr. A - Ez csakis valamilyen professzor - esetleg marxista de nem feltétlenül - lehet a szociológia, filozófia, vagy modern irodalom tanszékről, aki annyira periférián van, hogy a legtöbben nem is tudják hogy létezik. Steigler Kornél - róla nem tudom, hogy milyen politikai nézetei vannak, az is lehet hogy nem is foglalkozik ilyesmivel, viszont rendíthetetlenül fordítja az ókori műveket és világszínvonalú cikkeket ír, gondolom minimálbér közeli összegért cserébe.
Mr. B - Szijjártó Péter - egyszerűen nem fér hozzá kétség, ez az ő személyiség rajza.
Mr. C - Kerényi Imre - jó kicsit kilóg a lóláb, de tekintsd az egész életművét ne csak a Hírtv-s műsorát.
Mr. D - Vona Gábor - nem tudom hogy az anyja pénzeli-e, és a magánéletéről sem tudok semmit de a többi stimmel.
Mrs. E - Bármelyik nő lehetne aki politikai szerepet vállal a szélsőjobbon, kezdve az integetős buggyant csajjal az elte sasfészekből, Schmidt Márián át a végtelenségig, de a mi emberünk mégis: Morvai Krisztina
Mrs. F - Szerencsére sokan vannak, színésznők, festőnők, zenészek, jókedvűek mosolyognak, jó fejek, hírből sem ismerik az arroganciát, és boldogok.
Nehéz helyzetben vagyok a választással talán: Csákányi Eszter.
Mr. G - Az a baj hogy ő a Heidegger és nem tudom ki a franc érne fel hozzá a magyar színtérről.
Mr. H - Talán a Jancsó??
Mr. I - German - Külföldi - Az összes olyan külföldről érkező önkéntes akik tesznek valamit azért hogy Magyarország ne legyen akkora posványos szartelep amekkora, jöhetnek Amerikából, Belgiumból, Észtországból, Németországból, Skóciából, nagy részük néhány hónap alatt megtanulja a magyar nyelvet pár év múlva szebben beszéli mint a legtöbb, aki itt született, és a munkásságukért cserébe az átlag bunkótól azt kapják mikor részt vesznek valamilyen tüntetésen, hogy mi a faszért jönnek ide, mit avatkoznak a mi ügyünkbe, menjenek haza azt tüntessenek ott...
Mr. J - Fidesz holdudvarába tartozó milliomosok, a hírtv szponzorai, és egyéb jobb oldali média mágnások - ha nem ciki ezt a szót magyar viszonylatban használni -
Mr. K - Valami jó fej író, aki a Múlt és Jövőben vagy a Szombatban publikál. Vagy mondjuk Spiró György.
Mr. L - A magyar korrupt, kapzsi és gyökér szakszervezeti vezető iskolapéldánya, nem lehet más mint: Gaskó István

Ez jó játék! Szerintem...

- A: Nagyjából stimmel. Öreg belvárosi értelmiségi, akinek a szülei és a nagyszülei, de még a dédszülei is jómódú városi polgárok voltak. Valamelyik vidéki egyetem bölcsészkarán tanít, vagy pedig egy jó hírű, de annál lepukkantabb gimnáziumban. Időnként cikkeket küld a napilapok kultúr-rovatába, valamint különböző elbaszott kulturális-művészeti havilapokba, hogy a minimálbérrel vetekedő tanári fizetését kiegészítse. Kizárt dolog, hogy marxista legyen, hiszen marxisták nem nagyon szavaznának a republikánus pártra még akkor sem, ha Amerikába születnek. Habár ettől még lehet ex-marxista, vagy marx-kutató. Egész pontosan szabadelvű konzervatív, aki azért szociálisan is elég érzékeny ahhoz, hogy néha az MSZP-re szavazzon. Mondjuk, 2006-ban, amikor kb minden normális ember ezt tette, ha elment szavazni. Vagy 2010-ben az LMP-re.

- B: Szerintem inkább Lázár János lenne. Szíjártó valóban egy utolsó seggnyaló törtető féreg, aki a létező legundorítóbb figurája a magyar közéletnek, és valóban elég hamar belépne egy náci pártba - talán át is fog lépni a Jobbikba, ha az már a Fidesznél is népszerűbb lesz... Viszont nem az a kifejezetten macho típus, hanem egy buzeráns kis nyálgép, aki a felzselézett hajával úgy néz ki, mint egy tizenéves diszkós hülyegyerek. Habár ő is biztos sokat sportol, meg nyílván neki is jutott valami jó családból származó díszpicsa. Stimmel.

- C: Valószínűleg egy jobbikos háttérember, egy szürke eminenciás, aki intézi a párt pénzügyeit és egyéb technikai dolgokat... Prominens funkciót azonban nem vállal a pártban, mert az nem tenne jót a karrierjének. Mr C ugyanis civilben sikeres menedzser egy hatalmas multinacionális vagy állami vállalatnál, nem pedig az az eszement, holtkóros művészlélek, mint a Kerényi. (Amerikában az 'intellectual' szó gyakran a juppikra is vonatkozik, nem csak a humán értelmiségiekre.)

De igazából simán lehet akár MSZP-képviselő is, aki a párt és a multik között közvetít. Ebben az országban minden pártban vannak tőrőlmetszett fasiszták, talán még az LMP-ben is.

Kapcsolati tőkében ugyan nem annyira bővelkedik, mint Mr B, mert ahhoz túlságosan antiszociális. Feltehetőleg rendszeresen verték a szülei, meg a helyi cigányok, meg néha az osztálytársak is. Ellenben eszes, hihetetlenül ravasz, az egyetemen kurva sokat tanult, a munkahelyén pedig kurva sokat dolgozik. A menedzsernek az a fajtája, akinek fát vágnak a hátán a kollégái, de azért jól megfizetik és megengedik neki, hogy kedvére terrorizálja a beosztottjait. Ezt a lehetőséget mindig ki is használja, hogy a fiatalkorából eredő frusztrációját levezethesse.

- D: Valami utolsó köcsög bunkó paraszt, szintén a másodvonalból. A Kurucinfóból csinál sok-sok pénzt, vagy pedig közönséges bűnöző, mondjuk, strici. Szabadidejében nemzeti hőst játszik Budapest utcáin, meg az interneten. De a Gáborunk sem áll egészen távol a céltól, hiszen valószínűleg ő is több kokaint szív, mint három manhattani ügyvéd egyszerre.

- E: Semmiképpen nem lehet Morvai Krisztina. Nyilasbarbiról ugyanis közismert, hogy annak idején az egyik leghírhedtebb feminista frontharcos volt, akit az SzDSz még miniszteri posztra is jelölt. Ő volt a Prostitúciómentes Magyarországért mozgalom vezetője.

Sokkal inkább Pelczné Gáll Ildikó, vagy mondjuk, Dúró Dóra. Vagy akár Kapócs Zsóka vetkőzős topmodell, aki a vetkőzés mellett időnként keményen reakciós megjegyzéseket is elhint a bulvármédia különböző orgánumaiban.

- F: Csákányi, az jó. Vagy mondjuk, az Anima Sound Systemből a Németh Juci. Ő is jó arc.

- G: Heideggerrel csak az a baj, hogy ő konkrétan akkora náci volt, mint hat másik. Persze, ettől még lehet, hogy zseniális filozófus volt, akinek érdemes a műveit tanulmányozni, de ez mit sem változtat azon a rideg tényen, hogy egy rohadt náci volt. Ez van. Megesik.

http://en.wikipedia.org/wiki/Heidegger_and_Nazism

Habár az írás megemlíti, hogy meg tudná apologizálni a nácizmust, de azért deviationalist, és valószínűleg Heidegger sem volt hithű pártkatona, hanem csak szerette a hatalmat és a pénzt, meg a nőket.

Szerintem ehhez a karakterhez azér nem kell Heideggernek lenni, tehát igazából a TGM is megteszi. Ő is hihetetlenül művelt és intelligens, bármilyen humán témáról képes órákon keresztül értekezni. Meg aztán ő is volt már sok minden az élete során.

- H: Jancsó valóban stimmel, hiszen ő is büszkén vállalja a magyarságát, szereti ezt az országot, és egyébként liberális. Meg még van elég sok hasonló beállítottságú művész. Talán még történész is akad.

- J: Én más vonalon indulnék el. A gazdag kisebbségi náci hazánkban mindenképpen egy fehérgalléros cigánybáró lenne. Ehhez semmi kétség nem fér. A legtöbb gazdag cigány, ha rajta múlna, olyan lazán-faszán küldené gázkamrába az összes putrilakó és gettólakó testvérét, hogy az még a legvérszomjasabb gárdistáknak is fölérne egy orgazmussal. De még a középosztálybeliek is. Azok talán még inkább.

Legyen mondjuk, diszkótulajdonos! Kemény, még ha nem is legális munkával és rengeteg ravaszsággal kaparta ki magának a kezdő tőkét, meg a konkurens maffiózók megbecsülését. Éppen ezért mélységesen lenézi szegényebb testvéreit, akik szerinte lusta, hazug, csaló, tolvaj paraziták, akik állandóan csak panaszkodnak ahelyett, hogy megdolgoznának a jólétükért. Vagyis teljes mértékben megérdemlik a magyar emberek gyűlöletét.

Az utolsó kettő stimmel... [Szerk.: az utolsó két karakter]

No comments: