February 5, 2011

La terreur

"Tarts elmebetegnek vagy vállalhatatlannak, de úgy gondolom, hogy a demokrácia, bár a lehető legjobb államforma, de nem minden esetben célravezető. Bizarr visszaolvasni ezt a kijelentésemet, valószínűleg a néhány évvel ezelőtti önmagam szembeköpné a mostanit ezért a mondatért... Erre a gondolatra a nemzetiszocialista párt 1933-as hatalomra jutását tudom hozni, bár tudom, hogy közhely: Hitler demokratikus választás segítségével került hatalomra. A továbbiakat ugye tudjuk."
Én ezt alapvetően nem tartom elmebeteg gondolatnak. Ezt mondják a kínaiak is. Alapvetően én is azt gondolom, hogy egy hatékonyan modernizáló diktatúra elég sok országban jobb lenne, mint a jelenlegi káosz. Csak hát a diktatúrák nagy része nem éppen hatékonyan modernizál. Nem a hatékonyan modernizálókból lesznek a diktátorok. Azokat általában kinyírják. Vagy az ellenség, vagy a haverok. Másrészt pedig Egyiptom azért mégsem akkora szarfészek, hogy ne tudnának diktátor nélkül megélni. Egyiptom egy fasza ország!

Hitler hatalomra jutását pedig demokratikus keretek között is meg lehetett volna akadályozni. Vagy ha azt nem is, a világháborút és a holokausztot mindenképp. Ha a szövetségesek nem szartak volna nagy ívben a zsidó nép sorsára, ha nem tettek volna minden áron úgy, mintha nem tudnának az egészről, akkor talán nem lett volna Auschwitz. Hitlernek azért volt mersze annyira égbekiáltóan köcsögnek lenni, mert látta, hogy a nemzetközi közösség a kisujját se mozdítja.
"Azt hittem, hogy egyértelmű az, hogy miért ez a véleményem az eseményekről, de ezek szerint nem, úgyhogy leírom rövidre fogva. Egyszerű pragmatizmusnak nevezném: adva van egy alapvetően baloldali gondolkodású, radikális ateista srác, aki félig zsidó származású, félig zsidó kulturális háttérrel. Ez lennék én és kurvára leszarom az egyiptomi nép szabadságát, ha a puha diktatúra felszámolódása után a Muzulmán testvériség vagy bármilyen más vallási vagy vallási alapokon nyugvó szervezet kerül hatalomra. Nyilván te is olvastál jó sok elemzést, esélylatolgatást arról, amivel egyébként is mindenki tisztában van, hogy mi történne ebben az esetben: valószínűleg föllángolna a Közel-Kelet. Külön jó, hogy most Jordániában is nekiálltak vonulgatni és protestálni, épp a másik országban, akik valamennyire elfogadható viszonyt ápolnak Izraellel. Nagyjából ennyi, remélem érthetően leírtam a gondolataimat, így három sör után nem volt olyan egyszerű megfogalmazni. De legalább rövid voltam. Szóval nagyon sajnálom a meghalt tüntetőket, de hát Mohamed is megmondta, hogy az iszlámért meghalni dicsőség."
Én az egész gondolatmenetet értem és nem tartom egészen alaptalannak a radikális iszlámmal való riogatást. Aczél Endre is ilyesmiket írt. Engem is kurvára elkeserít, amikor a rádióban azt hallom, hogy Szíriában azért nincs lázadás, mert ott a kormány iszlámnáci és anyázza Izraelt.

[Szerk.: Szíriában azóta elég komoly balhé van!]

Én azonban egyelőre meg vagyok győződve arról, hogy ez a para el van túlozva. Ezek a muzulmánok nem ugyanazok, mint azok a muzulmánok. Mármint az iráni turbános főfaszok, meg a tálibok. Ez egy hihetetlenül heterogén társaság. Vannak köztük szabadelvűek is, meg anarchisták, meg mit tudom én! Meg aztán rajtuk kívül vannak még egyéb pártok is. Na, de ha végül netán mégis az derül ki, hogy nem volt igazam, akkor én leszek az első, aki a Muzulmán Testvériséget elküldi a rohadt büdös cigány kurva anyjába!

Ellenben ha most eltiporják a forradalmat, akkor még inkább elkeserednek az emberek és sokkal inkább kajálják majd az iszlámnáci dumát! Még jobban gyűlölik majd Nagy Sátánt és Kis Sátánt. Ez biztos. Ez a pragmatizmusból Mubarak-párti attitűd tehát a legszörnyűbb zsákutca, amibe Amerika és Izrael befordulhat.

Meg én egyszerűen nem vagyok képes hideg vérű pragmatizmussal szemlélni azt, ahogy egy nép föllázad a zsarnoka ellen.
"Meg a faszom fog olyan tüntetésre menni, ahol együtt tüntethetek a kuruc.info-s nácikkal, akik örülnek, hogy >>Egyiptom népe elűzi az Amerika- és zsidóbarát Mubarak-ot<<."
A kurucinfónak ezúton is küldök egy gigászi veretes hun-magyar lófaszt a seggébe! Undorító ez a cinizmus, amivel rátelepednek minden nemes ügyre, hogy dögölne meg az összes kis buzeráns szopottfejű napközis hitlergyerek! (Novák Előddel az élen...) Igen, lehet, hogy ez lesz. 2003-ban is ez volt, amikor a zöldek meg a hippik megszervezték a békemenetet, és a végén a fasiszta söpredék uralta a terepet. Ott balhéztak és verték a mellüket több százan. Undorító volt.

Most viszont már az a nagy büdös helyzet, hogy gyakorlatilag minden értelmes, gondolkodó ember igyekszik elhatárolódni ettől a gigantikus baklövéstől.

No comments: