December 21, 2008

Kari

Minden kedves olvasómnak kecskebaszásban és láncfűrészes disznódarabolásban gazdag, kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

Igazából semmi olyasmit nem tudnék elképzelni, ami a karácsonynál jobban parodizálná a magyar társadalom minden létező anomáliáját. A karácsony az év legnagyobb vicce. Tudniillik, hogy ez a szeretet ünnepe.

A nyugati civilizáció kulturális skizofréniája ez. Egyszerre szeretnénk nagyon keresztények és nagyon kapitalisták lenni. A magyar társadalom egyébként alapból, minden ünnep nélkül elviszi a pálmát civilizációnk betegségeinek groteszk módon való parodizálásában, de ehhez aztán a karácsony még egy lapáttal rátesz. Az évnek ebben az időszakában minden erejükkel, zsigerből törnek föl belőlünk a nyárspolgári érzelmek.

Beszélhetnék arról, mennyire álszent módon próbálja a burzsoázia elhitetni az értékrendjét majmoló proletariátussal, hogy bármi egyéb dolog érdekelné őket ebben a büdös kurva világban a "jól felfogott önérdek racionális követésén" kívül, de ez a kép már a 19. században is elég jól körvonalazódott, és mára pedig akkora közhellyé vált, hogy annál nagyobb nincs is. Énszerintem az igazán szánalomra méltó undormány ma éppenhogy a keresztény-nemzeti kurzus siralmainak végeláthatatlan áradatában testesül meg. Tudniillik, hogy a meghasonlott és elkorcsosult városi nép semmibe veszi Jézus Krisztus üzenetét. You know the story.

Mondjuk, ez alapjában véve kurvára nem csak az úgynevezett "jobboldal" sajátja, hiszen ma már a valóságshowk is igazi átéléssel és krisztusi áhitattal hirdetik nekünk, hogy hozzuk vissza a szeretetet az emberek lelképe. Az viszont vitán felül áll, hogy ebben a groteszk közjátékban mégis a reakciós jobboldal önelégült, nárcisztikus fröcsögése a legnagyobb groteszk.

Az, ahogyan az úgynevezett "Jobbik Magyarországért Mozgalom" kirakja a nagy fakereszteket a város minden pontjára. Tök logikus, hogy pont ők érzik magukat a legmegfelelőbbnek a szeretet igéjének hirdetésére, hiszen ők mindenkit annyira szeretnek! Nyílván. Nem is igaz, hogy legfőbb vágyuk bizonyos tévécsatornák és politikai pártok székházait porig rombolni, dolgozóikat és szimpatizánsaikat pedig agyonlőni, felakasztani, karóba húzni, elevenen megnyúzni és vérebek közé vetni! (Etc.) Meg a cigányokat sem akarják szögesdróttal körülvett gettókba zárni, oh, nem! Ők ilyesmit sose tennének! Molotovot is biztos csak azért dobálnak össze-vissza, mert a gonosz szakállas bácsik teletömték a fejüket cukorkával.

Szóval ez annyira szánalmas, hogy pont a Jobbik kíván nekem áldott karácsonyt a metrómegállóban! Ez mindent leír. De még amikor a karácsonnyal kapcsolatos siralmaikat fejtegetik, akkor is ugyanúgy fröcsögnek a gyülölettől, mint bármikor az év többi napján! Még a konszolidált, értelmiségi családból származó szociológushallgató is "hülye városi patkányokról" beszél. Meg aztán ott vannak a "prehumán ösztönök" által vezérelt panelprolik (Kövér László után szabadon), akik csak mennek a plázába, meg a dizsibe hallgatni a szinglitechnót ahelyett, hogy ővelük ünnepelnék Krisztus urunk szeretetét. Vagy inkább Viktor urunkét.

No comments: