December 24, 2008

Mis companeros

Én:
Anyám aztat mondta, hogy ezeket a cédulákat az MDF postaládájába dobták be, és hogy ők nem tudtak róla, hogy ez lesz, tehát hogy valami szabotásról lenne szó a Vezénylő Tábornok Úr hűséges csapatai részéről.

Légyszi, küldjetetek valami háttérinfókat, hogy képben legyek. Én hülye vagyok a politikához, nem tudok mit mondani!
SzB:
Az aki gyakorlati szinten gyujtott mar cedulat az tudja milyen elkepeszto munka. Nem nekünk, mindenkinek, a Fidesznek,az MSZP nek, mindenkinek.
Namarmost, eppen ezért mert sok munka, sokat kell menni, heteken keresztül házból házba, sokakhoz visszamenni, többször is. Heteken keresztül, sok sok ember kell csinalja.

Mondjuk ahhoz h 800 cédulát összegyűjts, kell beszélni 2500 , 3000 lehet h még sokkal több emberrel, nem tudom rengeteg, ha ezt leosztod 14 napra akkro mondjuk 200-300 körüli embert egy nap, ha mondjuk 10 ember csiálja, akkor 20-30 helyre menni egy nap per fő.

Namost , éppen ezért van az hogy azok akik ezt csinálták, többször, nem egyszer, nem kétszer, nem háromszor összetalálkoznak az utcán, a házban, és mari néni ajtajában. És tényleg, összetalálkoztunk sokszor a fidesszel, sokszor a szadesszel, sokszor az MSZp vel, es többször a jobbikkal is.
Mással nem talakoztunk.
Senki közülünk.
Egyszer sem....

Azzal kapcs pedig h ártatlanul fogadták a bedobált cédulákat...az MDF tapasztalt, nem egy nem két válazstáson indult, tudja h eddig sem dobtak be nekik és másnak , náluknál jóval nagyobbaknak sem ennyi cédulát még ehhez közeli számút sem. Tudta hogy amit az emberek ajtajában tapasztal az ellentmond annak amit a "postaládájában" tapasztal.... szóval itt sajnos a gyakorlati alapon SEM támasztható alá amit mondanak.
VT:
Találgatni tudok csak, de van tippem:
Az MDF rohadtul nem gyűjtött cetliket! Aki csak volt gyűjteni, tudja, hogy mindeféle párt gyűjtőivel lehetett találkozni, de MDF-essel, mint ahogy MIÉP-essel, vagy Tomcatessel nem. Vagy esetleg elenyésző mértékben. A többi párt embereivel a döntő napokban rengetegszer találkoztunk.

Tehát nem gyűjtöttek.

Számíthatott-e arra az MDF, hogy gyűjtés nélkül kap elég cetlit postaládába? Egyértelműen nem. 2 éve is csak 754 szavazatot kaptak. Azóta csak apadt a táboruk. Miért menne ezernyi ember hirtelen az MDF alig működő Ráday utcai irodájába elvinni a cetliket? Lelkesedésből?

Tehát az MDF nem gyűjtött, és tudhatta, hogy nem dobnak be eleget. Mégis, nyomta ki a szórólapokat, óriásplakátot, stb. Pénzt rakott a kampányba.

Én már rég a botrány kipattanása előtt gyanúval néztem, hogy hogyan oldják meg a kopogtatócédula-kérdést. Jeleztem többeknek, hogy figyeljék az MDF-et. Parlamenti párt, aki nem gyűjti össze?!

Hát megoldották. Az én elméletem szerint ez abszolút kitervelt, erre építettek az első naptól.

No comments: